Bratz

Bratz modepoppen

Bratz is een Amerikaanse productlijn van modepoppen. De poppen zijn sinds begin 2000 razend populair onder de meisjes. Ze zijn voorzien van veel make-up op hun amandelvormige ogen en hun mooie ronde lippen. De Bratz poppen laten je kennis maken met de laatste modetrends. Door het succes van de vier poppen is de Amerikaanse producent MGA Entertainment met meerder productlijnen op de markt gekomen zoals, Bratz Kidz en Bratz Babyz.

Extra's

Bratz komt met een eigen tv-serie over de vier vriendinnen Cloe, Jade, Sasha en Yasmin. Ze interesseren zich in mode, muziek, dans en hun eigen tijdschrift. Verder zijn er verschillende Bratz films en zijn er een aantal videogames waarin de vier vriendinnen een grote rol in spelen.

Afwijzingen en omschakelingen

Carter Bryant heeft de Bratz poppen bedacht, hij had de poppen uitgetekend, maar het bedrijf waar hij eerst werkte stond niet te springen om zijn ontwerpen. Bryant was overtuigd van zijn poppen en stapte naar de eigenaar van MGA Entertainment. In eerste instantie was hij ook niet zo enthousiast over het ontwerp van Carter Bryant, hij vond de poppen lelijk en vreemd. Toch liet hij de tekeningen aan zijn dochter van 11 jaar oud zien en zag meteen een schittering in haar ogen. Ze zei: 'Yeah, it's cute.', dit was voor de eigenaar van MGA Entertainment een omschakeling en zijn ze de Bratz poppen toch gaan produceren.

Bratz poppen in de afgelopen jaren

In 2001 zijn de poppen geïntroduceerd, pas een jaar later werd het een succes. De jaren daarna werd er zo veel verdiend met de Bratz poppen dat ze zijn gaan uitbreiden qua collectie. Na een aantal jaar werd de omzet minder maar in juli 2015 is er een Bratz met een nieuwe reeks poppen op de markt gekomen. De poppen hebben een ander lichaam, er is een nieuwe hoofdpersoon bij gekomen, ze hebben een nieuwe slogan en een nieuwe website.

Terug naar overzicht
Ervaringen met poppenmusea
Lia Schroeten over 'Het grootste poppenhuis van Nederland' Het levensgrote poppenhuis was voor ons een zeer aangename verrassing. Het is zeker een aanrader, wat een lol, een van de holografische bewoners leidt je rond in het huis en je mag gewoon alles aanraken! Wel zijn ze soms lastig te verstaan door het accent maar dat hoort erbij! Een leuk uitstapje voor het hele gezin.
Marietje van de Ven over 'Miniaturen- en poppenhuismuseum Breda' Het miniaturen- en poppenhuismuseum in Breda vonden wij een sfeervolle ervaring. We logeerde in de buurt en hebben met vier personen, waarvan twee kinderen het museum bezocht. We werden hartelijk ontvangen en er werd ons verteld over de prachtige poppen en de handgemaakte werelden omheen. De kinderen keken hun ogen uit! Een leuk uitje voor tussendoor.
Theo R. over 'Poppenmuseum Nostalgie' Het poppenmuseum Nostalgie was leuk om te bezoeken en zeker een aanrader als je een poppenverzamelaar bent. Vriendelijke eigenaar en voor maar €4,- heb je toegang en krijg je iets te drinken met wat lekkers. Wel vonden we het jammer dat we een afspraak moesten maken, we stonden namelijk eerst voor een gesloten deur.