Het grootste poppenhuis van Nederland

Grootste poppenhuis van Nederland

Het grootste poppenhuis van Nederland laat je de wereld van 250 jaar geleden zien en beleven. De tijd van de pruiken, etiquette, postduiven en de tijd dat nog niemand gehoord had van elektriciteit. Welkom in de 18de eeuw. Dit poppenhuis laat je de historie volledig beleven. In elke kamer is iets te beleven voor jong en oud: er zijn stijlkamers en veel activiteiten.

Bezoek aan de familie van Lier

Actrice Liz Snoijink speelt de eigenaresse van het poppenhuis en ze laat je kennis maken met haar poppen: de familie van Lier en hun personeel. Door wie wil je middels een luistertour rondgeleid worden in het museum? Door de man des huizes Johannes Van Lier, Dochter Barbara of de kok? Je zult er in ieder geval snel achter komen dat de wereld er 250 jaar geleden heel anders uitzag. Tijdens de rondleiding keer je de etiquette en omgangsvormen uit de 18de eeuw, als je deze eenmaal kent kun je genieten van een High Tea. Verder kun je uit nog een aantal andere arrangementen kiezen zoals, het ladies-arrangement of de stadswandeling. Bij het ladies-arrangement krijg je een korte workshop waar de dames van het huis je kennis laten maken met alles wat een vrouw in de 18de eeuw moest kunnen en weten.

Adresgegevens:

Drenths Museum
Brink 1
9401 HS
Assen 

Tel: 0592 377773
E-mal: info@drentsmuseum.nl

Terug naar overzicht
Ervaringen met poppenmusea
Lia Schroeten over 'Het grootste poppenhuis van Nederland' Het levensgrote poppenhuis was voor ons een zeer aangename verrassing. Het is zeker een aanrader, wat een lol, een van de holografische bewoners leidt je rond in het huis en je mag gewoon alles aanraken! Wel zijn ze soms lastig te verstaan door het accent maar dat hoort erbij! Een leuk uitstapje voor het hele gezin.
Marietje van de Ven over 'Miniaturen- en poppenhuismuseum Breda' Het miniaturen- en poppenhuismuseum in Breda vonden wij een sfeervolle ervaring. We logeerde in de buurt en hebben met vier personen, waarvan twee kinderen het museum bezocht. We werden hartelijk ontvangen en er werd ons verteld over de prachtige poppen en de handgemaakte werelden omheen. De kinderen keken hun ogen uit! Een leuk uitje voor tussendoor.
Theo R. over 'Poppenmuseum Nostalgie' Het poppenmuseum Nostalgie was leuk om te bezoeken en zeker een aanrader als je een poppenverzamelaar bent. Vriendelijke eigenaar en voor maar €4,- heb je toegang en krijg je iets te drinken met wat lekkers. Wel vonden we het jammer dat we een afspraak moesten maken, we stonden namelijk eerst voor een gesloten deur.