Miniaturen- en poppenhuismuseum Breda

Miniaturen- en poppenhuismuseum Breda

Het miniaturen- en poppenhuismuseum in Breda vind je midden in de historische binnenstad van Breda. Het museum is onderdeel van stichting cultuurbehoud Breda. Je vindt hier de wereld in het klein. Kleine huisjes, kamertjes en poppen die dagelijkse werkzaamheden weergeven. Alles is handgemaakt.

De wereld in het XXS

In het museum vind je eeuwen oude miniatuur van de werkelijkheid. Je zult bijvoorbeeld kennis maken met een stoffenwinkeltje uit de jaren '50, een oud café, een grachtenpand van een Joodse familie, dagelijkse keukentjes en nog veel meer! Verder laten ze in een film zien hoe de uitgebreide collectie tot stand is gekomen. Geschiedenis is iets dat je in het museum zeker zult ontdekken!

Adresgegevens:

Miniaturen- en poppenhuismuseum Breda
Catharinastraat 23
4811 XD
Breda

Tel: 076 5154 324
E-mail: info@cultuurbehoudbreda.nl

Terug naar overzicht
Ervaringen met poppenmusea
Lia Schroeten over 'Het grootste poppenhuis van Nederland' Het levensgrote poppenhuis was voor ons een zeer aangename verrassing. Het is zeker een aanrader, wat een lol, een van de holografische bewoners leidt je rond in het huis en je mag gewoon alles aanraken! Wel zijn ze soms lastig te verstaan door het accent maar dat hoort erbij! Een leuk uitstapje voor het hele gezin.
Marietje van de Ven over 'Miniaturen- en poppenhuismuseum Breda' Het miniaturen- en poppenhuismuseum in Breda vonden wij een sfeervolle ervaring. We logeerde in de buurt en hebben met vier personen, waarvan twee kinderen het museum bezocht. We werden hartelijk ontvangen en er werd ons verteld over de prachtige poppen en de handgemaakte werelden omheen. De kinderen keken hun ogen uit! Een leuk uitje voor tussendoor.
Theo R. over 'Poppenmuseum Nostalgie' Het poppenmuseum Nostalgie was leuk om te bezoeken en zeker een aanrader als je een poppenverzamelaar bent. Vriendelijke eigenaar en voor maar €4,- heb je toegang en krijg je iets te drinken met wat lekkers. Wel vonden we het jammer dat we een afspraak moesten maken, we stonden namelijk eerst voor een gesloten deur.