Moderne poppen

Poppen zijn al jaren heel populair als speelgoed, vooral voor de meisjes. Meisjes besteden nog steeds heel veel tijd aan het spelen met poppen. Poppen zijn nog altijd erg leuk om cadeau te geven in alle soorten en maten. Als we denken aan moderne poppen dan denken we al snel aan Barbie, Bratz en Baby Born, maar er zijn bijvoorbeeld ook aankleedpoppen, poppen waar je het haar van kunt doen, trucpoppen, vingerpoppen en stoffen poppen.

Aankleedpoppen

Aankleedpoppen zijn poppen van papier die je met verschillende papieren kleertjes aan kunt kleden. De kleren en de pop zelf kunnen vaak zelf ingekleurd worden waardoor het een uniek papieren poppetje wordt.

Styling make-up pop

De styling en make-up pop is een pop waar het haar van de pop gestyled kan worden maar waar ook de make-up van gedaan kan worden. Dit is een leuk cadeautje voor jonge meisjes die het leuk vinden om te experimenteren met make-up.

Vingerpoppen

Vingerpoppen heb je in vele soorten maar er zijn ook hele vingerpoppen theaters en andere accessoires in te verkrijgen. Vingerpoppen zijn er in leuke knuffeltjes maar ook in de vorm van een pop zoals een fee.

Stoffen poppen

Poppen heb je tegenwoordig ook helemaal van stof. Vaak willen kinderen hun pop mee naar bed nemen, maar een harde pop is natuurlijk niet zo fijn om mee te slapen. De zachte pop is dan een goede oplossing. Ook dit is een leuk cadeau om te geven!

In de volgende artikelen bespreken we de Barbie pop, Bratz poppen, Matroesjka poppen en Baby Born.

Ervaringen met poppenmusea
Lia Schroeten over 'Het grootste poppenhuis van Nederland' Het levensgrote poppenhuis was voor ons een zeer aangename verrassing. Het is zeker een aanrader, wat een lol, een van de holografische bewoners leidt je rond in het huis en je mag gewoon alles aanraken! Wel zijn ze soms lastig te verstaan door het accent maar dat hoort erbij! Een leuk uitstapje voor het hele gezin.
Marietje van de Ven over 'Miniaturen- en poppenhuismuseum Breda' Het miniaturen- en poppenhuismuseum in Breda vonden wij een sfeervolle ervaring. We logeerde in de buurt en hebben met vier personen, waarvan twee kinderen het museum bezocht. We werden hartelijk ontvangen en er werd ons verteld over de prachtige poppen en de handgemaakte werelden omheen. De kinderen keken hun ogen uit! Een leuk uitje voor tussendoor.
Theo R. over 'Poppenmuseum Nostalgie' Het poppenmuseum Nostalgie was leuk om te bezoeken en zeker een aanrader als je een poppenverzamelaar bent. Vriendelijke eigenaar en voor maar €4,- heb je toegang en krijg je iets te drinken met wat lekkers. Wel vonden we het jammer dat we een afspraak moesten maken, we stonden namelijk eerst voor een gesloten deur.