Poppenmuseum

In Nederland en in het buitenland zijn een aantal poppenmusea die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. In een poppenmuseum kun je poppen van honderden jaren geleden vinden maar ook nieuwere poppen. Verder vind je in een poppenmuseum niet alleen maar de mooiste poppen, je vindt er ook de mooiste handgemaakte producten zoals kleine huisjes, winkeltjes of een oud café allemaal in het klein. Je kijkt vaak in een poppenmuseum je ogen uit! Het is fantastisch hoe alles gemaakt is, het lijkt namelijk veel op de echte wereld alleen dan een maatje kleiner.

Voor wie zijn poppenmusea bedoeld?

Voor iedereen die van poppen houdt is een poppenmuseum een aanrader. Bijvoorbeeld kinderen, verzamelaars of gewoon poppenliefhebbers. In sommige poppenmusea zul je ook zeker geschiedenis ontdekken, dus voor liefhebbers van geschiedenis zijn de musea ook een aanrader.

Poppenmusea in het buitenland

  • In mooie stad Parijs in Frankrijk vind je een groot poppenmuseum genaamd Musée de la Poupée. Het museum heeft een vaste collectie poppen vanaf 1860 t/m nu maar ook hebben ze een uitgebreide collectie van Barbie in huis. Ze plaatsen de Barbiepoppen in verschillende thema's bijvoorbeeld een grote groep Barbie's op het strand, Barbie die een berg beklimt, Barbie op het bal of Barbie aan een picknick.
  • In Santa Bárbara in Spanje vind je boven aan een berg een prachtig poppenmuseum genaamd ARTlanya. ARTlanya heeft naast een ruime collectie beren en poppen een prachtige tuin en terras met prachtig uitzicht op zee. De eigenaar vertelt je uitgebreid alles over de collectie en laat je zien op welke manieren poppen gemaakt worden. Echte kunstwerken!
  • Ook in Duitsland in het plaatsje Laufeld hebben ze een poppenmuseum. Hier hebben ze poppen vanaf 1840 tot aan de jaren 50 van de vorige eeuw. De collectie bevat poppen van wax, hout en andere materialen. Verder vind je er speelgoed, teddyberen en een hele hoop meer.

Poppenmusea in Nederland

Je hebt in Nederland enkele verschillende poppenmusea. De musea verschillen van een levende poppenhuizen die je de 18e eeuw willen laten beleven tot een poppenmuseum van zeldzame poppen met prachtige kleding. Op onze website vind je drie voorbeelden van poppenmusea die voor iedereen de moeite waard zijn! Kijk voor meer poppenmusea en adressen met telefoonnummers op de Bedrijfstelefoongids Nederlandse bedrijvengids voor musea. Via deze telefoongids vind je alle Nederlandse musea.

Ervaringen met poppenmusea
Lia Schroeten over 'Het grootste poppenhuis van Nederland' Het levensgrote poppenhuis was voor ons een zeer aangename verrassing. Het is zeker een aanrader, wat een lol, een van de holografische bewoners leidt je rond in het huis en je mag gewoon alles aanraken! Wel zijn ze soms lastig te verstaan door het accent maar dat hoort erbij! Een leuk uitstapje voor het hele gezin.
Marietje van de Ven over 'Miniaturen- en poppenhuismuseum Breda' Het miniaturen- en poppenhuismuseum in Breda vonden wij een sfeervolle ervaring. We logeerde in de buurt en hebben met vier personen, waarvan twee kinderen het museum bezocht. We werden hartelijk ontvangen en er werd ons verteld over de prachtige poppen en de handgemaakte werelden omheen. De kinderen keken hun ogen uit! Een leuk uitje voor tussendoor.
Theo R. over 'Poppenmuseum Nostalgie' Het poppenmuseum Nostalgie was leuk om te bezoeken en zeker een aanrader als je een poppenverzamelaar bent. Vriendelijke eigenaar en voor maar €4,- heb je toegang en krijg je iets te drinken met wat lekkers. Wel vonden we het jammer dat we een afspraak moesten maken, we stonden namelijk eerst voor een gesloten deur.